Klar för VM 2015

Det har nu blivit klart att jag kommer köra VM även 2015. Efter fortsatt samarbete med KTM Scandinavia, så kommer jag att köra i MX2 klassen på en KTM. Samma gäller här hemma i Sverige på SM. Hur det blir med andra tävlingar är det ännu inget som är klart.

Planen med 2015 är att jag kör mitt eget race. Eget team både i SM och VM med bra sponsorer som stöttar mig och gör detta möjligt. Teamet kommer drivas under namnet Scandinavian Racing Sports.
I dagsläget har jag en till team åkare vid namn Emil Boberg, som kommer att köra alla EM samt SM i 125 klassen. Vad jag vet så är detta det första svenska motocross teamet i VM på väldigt länge. Så det känns riktigt kul och häftigt att fått starta sitt egna team i en sådan stor ”cirkus” som MXGP.
Tanken med det hela är att kunna köra VM serien så ekonomiskt billigt som möjligt. Jag/vi varken vill eller har tillräckligt med resurser för att betala en plats i ett bra team. Därför är det här bästa lösningen för oss i dagsläget. Målet med i år är att etablera teamet och se hur det artar sig.

Jag själv har ju som sagt redan kört i stort sett en hel VM serie och skaffat mig en del rutin som jag kommer ha nytta av säsongen 2015. Tanken var att köra det tre första overseas tävlingarna, vilket jag inte gjorde förra året. Men efter mycket skador och operationer har jag inte kunnat sitta på biken ordentligt sen sista SM:et i Finspång förra året.
Jag har varit tvungen att operera en underarm, ett nyckelben samt ett båtben. Som dom flesta kanske vet så har båtbenet väldigt lång läkningstid och jag har därför fortfarande inte hunnit hoppa upp på hojen igen. Jag vill inte stressa tillbaka innan allt är hundra läkt. Dock ser jag inte det som något större problem att jag inte kunnat köra på hela vintern.
Jag har istället hunnit träna mycket fys och fått en nytändning. Så jag kommer hel, frisk och stark till första tävlingen. Mitt mål är att kunna börja köra ordentligt och göra min första tävling på Italiens GP i Arco, Trentino, den 19:e april.

Vill passa på att tacka alla som hjälper mig med min satsning; Ktm Scandinavia, HG Stickers, Duells Sverige, Mör Racing, Big Balls MX, Offseason Apparael, DL Edit, Twin Air, Eurol, Tork mfl.

//Eddie Hjortmarker

2015/01/img_2916-1.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s