Junior SM – Race Rapport Eddie HjortmarkerFörsta tävlingen

Junior SM – Race Rapport Eddie Hjortmarker

Image
Första tävlingen för säsongen är avklarad med vinst i årets första junior SM i Borås. 

Efter att ha tränat hela vintern utomlands på internationella banor, kändes det ovant och ringrostigt att komma hem till våra svenska dito. Jag hann ändå förbereda mig skapligt inför helgens tävling. 
Körningen kändes lite stel och kantig på lördagen. Banan var hård och ganska så enspårig. Det var svårt att hitta flytet och rytmen. Jag satte andra tid på träningen innebärande att jag fick välja som tvåa på grinden i kvalheatet. 
Inför kvalheatet hade banan ändrat sig en del då det börjat regna. Jag fick inte till starten riktigt eftersom de höll grinden väldigt länge, men lyckades ta mig ur första sväng som trea. Körningen gick fortfarande lite stelt men jag klarade ändå avancera uppåt och vinna heatet. 

Till söndagens finaler hade premiärnerverna släppt och jag kände mig taggad. Fick inte till något kanon utsläpp i starten, fast när jag skickade i trean på min KTM så stack den iväg som en raket. Gick ur första sväng som trea och låg på den placeringen i ca 10 minuter. Jag gjorde sedan en miss och tappade ner till fyra, men tog snabbt tillbaka placeringen och avancerade dessutom på samma varv upp till tvåa. Körde ikapp ledaren och försökte köra om, hittade aldrig någon lucka utan gick i mål som tvåa endast 0,3 sekunder efter vinnaren. 
Körningen funkade och jag kände att jag hade ordentligt med ork kvar inför andra heatet. 

Banan var nu mycket hålig och sliten vilket jag visste skulle passa mig bättre. Jag gjorde en helt okej start och gick ut som tvåa i början på heatet. Gjorde senare ett misstag så att jag tappade ner till tredje plats där jag låg i ett par varv innan jag lyckades ta tillbaka min placering. Efter ca 10 minuter in i racet så gjorde jag en attack och gick upp i ledning. Därefter drog jag ifrån och hade en kontrollerad ledning på ca 10 sekunder heatet ut. 
Andra platsen i första finalen och första platsen i final två, resulterade till en totalvinst och ledningen i Junior SM 2013.

Resultat från helgens tävling hittar du här 

Vill tacka alla mina sponsorer och alla som gör min satsning möjlig för mig! 

Tack till KTM Scandinavia, Riga Motocross Team, Mansson Suspension, Mansson technica racing, Cross & Enduro Companiet, Duells, Göteborgs Tryckeriet, HG Stickers, MA 2Limited, Lahega 

//Eddie

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s