Uddevalla, SM

Nu är säsongen 2011  över! Nu är det dags för mycket planering, mycket nytt, mycket uppbyggnad och en massa träning innan nästa säsong. Men först, en rapport från den sista SM deltävlingen 2011.

I helgen kördes den sista deltävlingen av årets SM. Det var ett stort arrangemang då även Ungdoms-SM kördes denna helg.

IMG_0105

Jag vill börja med att berömma Uddevalla för ett grymt bra arrangemang! Regnet höll upp och banan visade upp sig från sin perfekta sida med kronfäste och grymt underlag.

Efter min hårda krasch för två veckor sedan så bestämde jag mig för att vila helt från biken en vecka och bara träna fys och styrka. Jag tror det var rätt metod för att vila upp och återhämta skallen, efter den hårda smällen.

På träningen strulade racehojen för mig och jag fick åka på min reservbike. Det kändes bra på tidskvalet och jag satte tredje tiden, 1 sek efter snabbaste.

I kvalheatet gjorde jag en halv dan start. Var väl runt 10. Körde bra i början men fastnade bakom två förare som jag inte kom om. Men slutade som femma. Åkningen kändes bra och det var riktigt kul att köra! Det känns som farten, säkerheten och glädjen kommer allt mer nu!

På söndagens träning så hade jag riktigt kul! Åkte och försökte slå på så mycket jag kunde på vissa ställen och kolla lite spår. Det kändes bra. Hade sjunde tid.

Dålig start i första heatet, men åkningen fungerade jätte bra och jag körde upp mig till nia, ganska snabbt. När jag skulle försöka att passera ännu en förare så fastnade jag i ett djupt spår och gick om kull lite lätt. Tappade en del placeringar. Kom upp igen och körde bra igen. Krigade på enda tills målflaggan och slutade åtta. Körde upp mig från runt sjuttonde man till en slutlig åttonde placering. Det var riktigt kul, fight enda in över mållinjen.

I andra heatet var jag halvdåligt med i början igen. Åkte bra och körde upp mig till 11, men blev sedan hängande där för länge. Kom till slut om och körde in som nia i mål. Även detta heatet var det en del roliga fighter.

Slutade som sjua totalt i deltävlingen och blev även sjua totalt i SM tabellen! Känns jätte skönt att avsluta SM så här bra trots allt strul som varit det senaste. I helgen fungerade min Suzuki riktigt bra och min Mansson Suspension fjädring var gudomlig! Hade också min amerikanske coach, Mark Anthony, på plats och han hjälpte mig väldigt mycket denna helgen. Jag har nyss börjat träna med honom och träningen börjar redan ge grymma resultat. Fortsatt samarbete med Mark även i vinter och nästa år, gör mig väl förberedd för kommande säsong!

Jag har nu avverkat min andra säsong på stor hoj, som elitförare, i stora SM samt EM. Slutade som nittonde i SM förra året och sjua i år, vilket känns som ett ganska bra kliv.

Jag kommer att göra minst en till update denna veckan om vad som händer nästa år osv. Så håll utkik!!!

Stort tack till alla sponsorer och allt folk som stöttar mig och gör detta möjligt för mig!

Speed Equipment MX Team, Suzuki Sverige,  MTX Helmets, Mansson Suspension, Duells, Michelin, Youshimura, EMX racing, Maxim, Matrix Racing, SX Sjövik, Markus Johansson, Daniel Ståhlberg, Peter Johansson, alla andra i speed equipment, Mark Anthony, min familj och alla andra!

 

Totalen för SM 2011:

http://www.mx-results.com/Results/TotalStandings.aspx?eventId=20

//Eddie Hjortmarker

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s