SM, Tomelilla

Jag kan börja med att berätta att min vecka innan SM deltävlingen i Tomelilla, var en av de värsta veckorna jag varit med om. Jag har ju haft jätte problem denna säsongen med fjädringen. Fjädringen har inte fungerat för mig, den har förorsakat hårda krascher och hemmat min åkning. Pga detta så har jag varit tvungen att vila efter alla smällar och det har gjort att jag tappat jätte mycket tempo. Jag har nu bytt helt till Mansson Suspension och det passar mig bra.

Förra helgen så kraschade jag hårt under ett träningspass. Jag blev medvetslös och kommer inte ihåg så mycket av händelsen, mer än att jag fick ett ovanligt kasst som inte gick att hejda. Orsaken till detta var att min förra fjädring gick i sönder, igen. Men nu åker jag med helt ny och fräsch fjädring från mansson suspension, så det ska förhoppningsvis inte uppstå sådana här allvarliga händelser igen.

Veckan innan SM bestod av vila och mycket sömn för att läka min kropp och mitt huvud. Egentligen borde jag väl avstått SMet i Tomelilla, men jag ville inte halka efter allt för mycket i tabellen. Så jag valde att köra och försöka ta så många poäng som möjligt.

Man hade byggt om Tomelilla banan en del för att få mer säkerhet i banan. Detta efter den mycket tragiska olyckan som inträffade Johan Remmelg  i Västerås.

Jag kände inte igen mig själv på hela helgen. Åkte stelt och avvaktande, fegt helt enkelt.

På tidskvalet lyckades jag ändå att sätta 5:e tid.

I kval heatet gjorde jag en klockren start och var först in i böjen. Men sen åkte jag för stelt och för långsamt. Gjorde en vurpa och slutade som sjua i mål.

Träningen på söndagen så kändes det fortfarande konstigt. Det snurrade liksom i huvudet och jag var stel. Hade i alla fall nionde tid vilket var helt ok.

Gjorde ett uselt utsläpp i första heatet. Körde riktigt avvaktande och stelt. Kom inte längre upp än fjortonde man i mål. Fast det var ganska jämnt. Endast 5 sek upp till nionde från mig.

Ännu sämre start i andra. Kände mig inte riktigt fokuserad pga huvudet. Men gjorde några grymma svängar och varvade som fjortonde på första varvet. Sedan blev jag totalt ner körd av en annan förare. Fick inte igång hojen på ett tag. Tror jag var iväg runt 35.a, körde stelt upp mig till en 18.de plats i mål. Jag är glad att tävlingen är över och att jag fick med mig några poäng. Ligger sjua i tabellen med en deltävling kvar.

Sista deltävlingen går nu till helgen i Uddevalla! Det blir ”grand finale” då det går tillsammans med U-SM finalen. Tror det kan bli ett riktigt bra arrangemang.

Tack alla som tror på mig trots risiga resultat det senaste! Tack till Speed Equipment MX Team, MTX helmets, Mansson Suspension, Maxim, Duells, Michelin, Mark Anthony, Yuoshimura, Suzuki Sverige, Daniel, Markus och alla andra på Speed equipment.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s