SM, Tibro

Den andra deltävlingen i årets SM serie är nu avklarad. Denna gången på Tibro motorstadion.

Fint väder och fin bana. Hade länge snabbaste tiden på tidsträningen, men blev ner petad i slutet till en andra plats.

Fick välja som två på grind. Fick ett bra utsläpp, men hojen reste sig och jag fick slå av lite på farten och tappade på rakan så jag var runt 10de in i svängen. Körde stelt det första två varven men åkningen blev bättre ju längre heatet gick och jag körde upp mig till 4a i mål, endast 3 sek efter segraren.

På söndagens fria träning fungerade åkningen bra och jag hade åttonde tid.

Gjorde en dålig start i första heatet, var runt 15de i svängen. Jag körde lite stelt och åkte för långa spår, kände inte riktigt igen mig själv. Men klarade i alla fall att köra upp mig till tia i mål.

Henry Romlin på Hulken Suspension gjorde några justeringar med fjädringen på min Suzuki innan andra heatet. Det blev betydligt bättre!

Tyvärr så bommade jag starten ännu värre nu. Körde upp mig till nittonde på första varvet och gjorde en attack på föraren framför. Jag var lite för het på gröten vilket resulterade att jag gick om kull. Upp igen och varvade som 25a. Men åkningen och fjädringen stämde mycket bättre i detta heatet och jag körde upp mig riktigt bra till 10a i mål alldeles bakom 9-6an.

Blev 8a totalt i denna deltävling och ligger nu på en 6e plats totalt i SM tabellen. Nu är det ett långt uppehåll innan nästa SM som körs i augusti. Men det är många andra tävlingar för mig innan dess.

Jag är jätte nöjd med min Speed Equipment Suzuki och min fjädring från Hulken Suspension.

Stort tack till Speed Equipment MX Team, Hulken Suspension, Suzuki Sverige, Mtx Helmets, EMX, Dep Pipes, Maxim, Duells, Michelin och alla andra!

//Eddie Hjortmarker

Speed Equipment MX Team – Suzuki Sverige

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s