Junior-SM, Tomelilla

Nu var det dags för SM igen, men denna gången första deltävlingen i Junior-SM.

Tävlingen kördes på den backiga hårdbanan i Tomelilla.

1305030919_resized

För min del var uppladdningen inför tävlingen en mardröm. Jag tränade bra hela veckan och kände mig riktigt fräsch och taggad inför helgen. I torsdags innan tävlingen tränade jag och testade en ny fjädrings set-up från Hulken Suspension. Jag tycker att fjädringen fungerade riktigt bra och jag hade bra tryck i åkningen. Men så hände det som inte får hända. Ett misstag i en trippel gjorde att jag gick om kull hårt och slog i min axel och ett knä. Nu visste jag inte alls om jag ens kunde åka till Tomelilla. Men i fredags morse beslöt jag mig för att jag skulle köra.

Kände mig riktigt stel men värmde upp ordentligt innan träningen. Körde stelt på träningen men lyckades ändå sätta snabbast tid. Men o flytet fortsätter…

I kvalheatet var jag trea i starten, men jag märkte att det hände något med min bak-fjädring. Den packade ihop helt och det var riktigt farligt att köra. Men jag lyckades ändå köra in på en tredje plats i mål.

Till söndagen hade det regnat en del så banan var ganska hal. Kände mig stel och åkte bara för att ställa in min fjädring. Hade 7de tid.

I första heatet var jag nia i starten, men gjorde en aggressiv första sväng och var ut som 3a. Den placeringen höll jag in i mål. Körde lite stelt och försiktigt men är ändå nöjd med mitt resultat.

I andra heatet så var jag runt nionde i starten men gjorde åter en tuff startsväng och var ut som 3a. Tappade till 4a och fightades om tredje platsen nästan hela heatet, slog av på tempot de sista fem minuterna pga smärta i axeln. Tappade ner till femma i mål.

Med min tredje placering i första finalen och femte i andra, blev jag på pallen och trea totalt i tävlingen.

Känns så himla skönt med tanke på hur det såg ut i torsdags.

Stort tack till mitt team Speed Equipment, Suzuki Sverige, Hulken Suspension, EMX racing, MTX helmets, Duells, Maxim, Michelin, Dep Pipes och alla andra!

//Eddie Hjortmarker

Speed Equipment MX Team – Suzuki Sverige

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s